Про це у вівторок, 12 лютого, під час прес-конференції «Підсумки акції протесту учасників бойових дій проти участі «клоунів» у президентській кампанії розповів доброволець, керівник «Правого сектору Львівщини» Тарас «Хаммер», передає кореспондент «Вголосу».

Зазначимо, у п’ятницю, 8 лютого, під стінами львівського цирку відбулася мирна акція протесту учасників бойових дій проти участі «клоунів» у президентській кампанії. Тоді представники кількох організації та спілок АТО заявили про свою позицію з приводу президентських перегонів в Україні, зокрема, про висунення кандидатом у Президенти України Володимира Зеленського.

За словами Тараса «Хаммера», те, що АТОвці вийшли на акцію та висловились проти Зеленського-кандидата, може призвести до ситуації, коли їх просто змішають із багнюкою.

«На проолігархічних каналах постійно лунають заяви «так звані АТОвці», «так звані бійці російсько-української війни». Ну які «так звані»? Як можна вже до такого допускатися? Як можна вже очевидний факт заперечувати?», — наголосив доброволець.

Та додав: «Також мене зачепило, що пробували перекрутити, прив’язати нас до якихось організацій? Люди, аналізуйте, не ведіться на те, що вам говорять брехливі телеканали, які просто чинять наругу над тими людьми, які справді захищали нашу державу і продовжують її захищати в тилу. Бо, якщо вже будуть дискредитовані ці хлопці, серед яких є й інваліди, то я вже не знаю, що в цій державі є святе?»

Також Тарас «Хаммер» уточнив: воїни не прийшли зірвати виступ Зеленського. Натомість «кварталівці» самі ж вийшли і почали їх провокувати. «Я вже не говорю про тих тітушок, яких вони найняли, які пробували блокувати вхід не зрозуміло для чого і від кого. Люди ж нормально заходили на захід, ми їм не перешкоджали і не забороняли. То хто провокатори після цього?», — наголосив він.

Висловив свою думку щодо ситуації, що склалася навколо акції, і Олег Ільків із ГО «Патріот»: «Що мені дуже не сподобалося: я буквально вчора взнаю, що, виявляється, це проплачена акція і ми отримали по 500 грн. Щоб ви розуміли, нас не купити! Ні за 500 грн, ні за 5 тисяч, ні за гречку, ні за що!»

Та додав: «Щодо Зеленського — у країні війна. І коли людина його професії рветься до влади… Ми прекрасно розуміємо: це не він рветься до влади, це його «пхають». До речі, в інтерв’ю каналу «1+1» це все було озвучено. А ми ж  маємо цю війну закінчити. І закінчити її перемогою. А не ставати на колі перед Путіним, як це висловив у своєму інтерв’ю нешанований мною кандидат у Президенти Зеленський».

Сергій Лейченков з Української спілки учасників АТО додав: «Яке моральне право мала людина, яка разом з Януковичем та іншими злочинцями грабувала упродовж багатьох років нашу країну, устами своєї ляльки поставити запитання воїнам: «А скільки ви разів були в АТО?» Людям, котрі роками були на війні і були готові віддати своє життя заради Батьківщини. Тому прохання до кожного з вас: думайте головою, за кого голосуєте. Сюжет фільму — це не сюжет нашої Батьківщини, це не сюжет нашої долі».

Та додав: «Акторе Зеленський, все-таки лабораторія чекає на вас, аби зробити аналіз на вміст наркотичних засобів. І ми разом з вами підемо і здамо тест, аби ви не боялися. Чекаємо вашої відповіді».

А ветеран війни Михайло Єдинак зі свого боку зазначив: під час акції протесту його обурили деякі з озвучених Зеленським тез. Зокрема, запитання про те, хто скільки разів був в АТО. «Я воював у 128-й бригаді, отримав дуже важке поранення, зараз інвалід І групи. А він нас прирівняв до волонтерів. Тому моя думка: аби львів’яни не голосували за такого кандидата. Бо всім нам відомо, хто його пропихає до влади. Коломойський. Він думає, що це шоу. А у нас — війна, яку нам треба вигравати. А з таким кандидатом… Я не бачу його головнокомандувачем. Тому думайте, українці. Я, наприклад, не хочу, щоб такий клоун був головнокомандувачем».

Як писав «Вголос»: «Україна – не повія. Нам не смішно!»: АТОвці у Львові вийшли на протест проти кандидата у Президенти України Володимира Зеленського.

ІА "Вголос": НОВИНИ