Про це пише «Reuters».

Як відомо, 40 жертв не були пов’язані із наркоторгівлею ніяким чином, 1100 смертей ще розслідують. Проте, поліція заявляє, що усі загиблі – винні.

Після таких значних втрат, 700 тисяч людей добровільно здалися, щоб уникнути рейдів. Варто сказати, що близько 300 співробітників поліції вважають причетними до наркобізнесу.

«Ми не м'ясники. Це стримуючий ефект. Ми всі стурбовані кількістю смертей, проте це необхідно», -заявили тамтешні правоохоронці.

Зазначимо, жорстка кампанія розпочалася сім тижнів тому, коли до влади прийшов новий президент - Родріго Дутерте. На новій посаді він пообіцяв знищити наркоторгівлю, а якщо не вдасться то торгівцям загрожує смерть. Незважаючи на такі методи, багато хто підтримує президента та вийшов з плакатами «Ми з Вами в боротьбі з наркотиками».

Міжнародна громадськість не підтримує таких жорстоких заходів, про що неодноразово повідомляла лідеру Філіппін, однак той, зі свого боку, пообіцяв вийти із ООН у разі подальшого несхвалення і назвав західних політиків нездатними побороти проблеми тероризму.

ІА "Вголос": НОВИНИ