Про це інформує прес-служба ТУ Держгірпромнагляду України у Львівській області.

Всього перевірено 33 ППКД та 54 ВБК. Під час перевірок з’ясовано, що шість пасажирських підвісних канатних доріг та 26 буксирних канатних витягів на момент обстеження перебували в незадовільному технічному стані. Решта – у задовільному стані та придатна до експлуатації.

Більшість ППКД та всі ВБК на момент перевірки не експлуатувались.

Держгірпромнаглядом України організовано позапланові перевірки ППКД та ВБК у Закарпатській області, під час обстеження яких комісією були виявлені суттєві порушення, що істотно впливають на безпеку експлуатації.

Основні порушення, які були виявлені під час обстеження канатних доріг та витягів буксирних: відсутність паспортів гірськолижної траси, складених проектною організацією, освітлення гірськолижних трас, сніготрамбувальної техніки та інших механічних транспортних засобів, договорів на обов’язкове обслуговування з аварійно-рятувальною службою ДСНС, дозволів на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки, а також непроведення технічних оглядів та експертних обстежень.

За матеріалами перевірок пасажирських підвісних канатних доріг та витягів буксирних канатних видані акти та розпорядчі документи про виявлені порушення.

На сьогодні в Україні налічується 43 пасажирські підвісні канатні дороги та 125 витягів буксирних.

ІА "Вголос": НОВИНИ