Про це пише ЦТС, посилаючись на інформацію естонських ЗМІ.

Повідомляється, що 6 червня гендиректор департаменту шосейних доріг Естонії Прійт Саук підписав наказ про встановлення з 1 липня вартості проїзду в автобусах у 10 повітах Естонії в розмірі 0 євро. Безкоштовний проїзд на повітових лініях вводиться у повітах Валгамаа, Вирумаа, Пилвамаа, Ярвамаа, йигевамаа, Тартумаа, Іда-Вірумаа, Хійумаа, Сааремаа і на лініях в Ляянемаа, оператором яких є «Північно-Естонський центр громадського транспорту». Також до них приєднався повіт Вільяндімаа.

Решта чотири повіти представили клопотання про отримання дозволу на збереження платного проїзду, інформує Delfi.ee. Таким чином, Естонія поки не стала першою в світі країною, де весь громадський транспорт був би безкоштовним, як очікувалося раніше.

Однак міністр економіки і інфраструктури Кадрі Сімсон все ж заявила: «Ми йдемо до того, щоб по всій Естонії рано чи пізно транспорт став безкоштовним».

Відзначимо, що 5 років тому весь міський транспорт Таллінна міська влада оголосила безкоштовним. Щоб отримати пільгу на проїзд, необхідно зареєструватися і заплатити 2 євро за «зелену карту». Це означає, що муніципалітет отримає частину суми річного податку громадянина. Для приїжджих і туристів проїзд в Таллінні залишається платним.

ІА "Вголос": НОВИНИ