Одна з панельних дискусій Форуму місцевого розвитку, який відбувається 21-23 червня у Трускавці, викликала жваві дискусії щодо ролі медіа в українському суспільстві.

Деякі представники ЗМІ вважали, що медіа мають об'єднати суспільство через трансляцію львівського контенту на сході України. Зокрема, безпосередньо поруч з окупованими територіями, де служать багато військових із західних областей. Окрім того, місцевим мешканцям цікаві новини із заходу. Інші ж наполягали, що не можна забувати про відмінності, які є у нашому суспільстві та між його представниками.

Так, журналіст Остап Дроздов наголосив, що він не поборник, а противник безперебірливого об'єднання. Мовляв, яка б не була запашна кав'ярня, але жменька квашеної капусти зіпсує у ній не тільки запах, а й атмосферу загалом. За словами Дроздова, об'єднання – дуже відповідальна справа. Тому «потрібно дивитися кого з ким об'єднувати».

«Якщо ми вже й говоримо про розмаїття суспільства, то воно має бути українським та україномовним», – зазначив медійний експерт.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ