Про це заявив нардеп Сергій Лещенко, повідомляє «24 канал».

Як уже повідомлялося, Медведчук вступає в партію «За життя». З наближенням виборів ця політсила, вже набравши рейтинг завдяки телебаченню та галасливим заявам свого лідера Вадима Рабіновича, почала утворювати осередки та обростати людьми.

На думку Лещенка, якщо «За життя» увійде до Парламенту, а потім до правлячої коаліції, Медведчук націлений на роль спікера Верховної Ради, що в умовах парламентсько-президентської республіки дасть йому величезні повноваження. Фактично, саме спікер парламенту є другою за впливом особою та управляє державою в разі усунення президента.

Для того, щоб прийти до влади, - зазначає Лещенко, - Медведчук має розібратися з головними конкурентами партії «За життя» на виборчому полі – Опозиційним блоком. Тому, схиляючи їх до укладення політичного договору, який гарантуватиме Медведчуку місце спікера, він почав виховний процес.

Нагадаємо, 10 серпня 2018 року, актор Геннадій Попенко повідомив у Facebook про те, що із фільму «Стус» вирізали сцену із процесом суду над Василем Стусом, адвокатом якого виступав призначений державою адвокат Віктор Медведчук, кум теперішнього президента Росії Володимира Путіна.

Згодом творці фільму обіцяли дозняти сцену із Медведчуком. Натомість у Медведчука пригрозили заборонити фільм про Стуса через суд.

ІА "Вголос": НОВИНИ