Лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук вважає пропозицію президента Віктора Ющенка провести референдум зі скасування політреформи "правововим абсурдом".

"Пропозиція Ющенка - це правовий абсурд. У президента є тільки дві підстави для призначення, а не ініціювання, референдуму", - цитує Медведчука прес-служба СДПУ(о).
"У першому випадку — якщо вносяться зміни до Конституції у відповідності зі статтею 156, коли змінюються I, III або XIII розділи Основного закону. В другому — президент зобов'язаний призначити референдум за народною ініціативою за вимогою трьох мільйонів громадян", — сказав Медведчук.

Медведчук також повідомив, що для проведення всеукраїнського референдуму щодо вступу України до НАТО та ЄЕП, ЦВК зареєструвала 67 ініціативних груп, до яких входить близько чотирьох тисяч чоловік.

"Збір підписів іде в 23 з 27 областей нашої країни", - сказав Медведчук, додавши, що процес збору підписів проходить нелегко. "Влада використовує будь-які можливості, щоб вставити нам палки в колеса", - сказав він.

"Звичайно, влада не зацікавлена в проведенні референдуму. Але сама тема референдуму одержала суспільний резонанс, і до цього інструменту намагаються звернутися багато хто. Наприклад, Віктор Ющенко у своєму інтерв'ю українським телеканалам сказав про те, що він ініціює референдум з політичної реформи", — нагадав він.

Українська правда


ІА "Вголос": НОВИНИ