Про це він заявив у середу під час інтерв'ю російським каналам, пише «Українська правда».

«Те, що сталося зі світлом, інакше як геноцид не назвеш. Це абсолютно хамська, така відморожена, як кажуть у народі, позиція... Ну, як це назвати? Свинство просто, по-іншому ніяк не назвеш», – сказав він.

Водночас Медведєв заявив, що «колапсу» в Криму в період відключення світла не сталося і всі основні соціальні установи було забезпечено електрикою.

Він нагадав про недавнє підключення першої нитки енергомосту з Росії в Крим і заявив, що в травні 2016 року буде підключено ще дві гілки, які повністю забезпечить півострів енергією.

Крім того, Медведєв розповів про плани побудувати до 2018 року дві електростанції в Севастополі й Сімферополі, що зробить Крим енергонадлишковим регіоном.

Також він запевнив, що самі кримчани дуже раді російській анексії і «готові навіть більшу ціну заплатити, лише б не повертатися в той бардак, в якому вони були ще буквально зовсім недавно».

Медведєв упевнений, що «Крим уже інтегровано в правовий та економічний простір» Росії.

Як відомо, 22 листопада через підрив електроопор у Херсонській області в окупований Крим перестала надходити електроенергія з материкової частини України.

Учора, 8 грудня, енергопостачання Криму відновили.

ІА "Вголос": НОВИНИ