Усе передане обладнання було придбане в рамках реалізації субпроекту «Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій у Львівській області». Про це інформує кореспондент «Вголосу».

На заході персонал «ОХМАДИТу» представив новий пристрій для ультразвукової діагностики, ідентичний до переданих сьогодні, та показав його в роботі. Учасники презентації та гості з ЛОДА наголошували, що діагностика на новому сучасному ультразвуковому апараті повністю безкоштовна для кожного пацієнта.

Під час демонстрації нового обладнання завідувач відділення діагностики Львівської обласної дитячої лікарні Борова-Галай Олеся Євгенівна розповіла про апарат і його можливості:

«Апарат новий – випуску травня 2018 року. Він може робити біопсію для діток. Завдяки апарату,ми маємо можливість обстежувати як старших діток ,так і новонароджених. В нового обладнання є функції обстеження органів черевної порожнини, щитоподібної залози, молочної залози, кульшових суглобів, нейросонографії – це обстеження мозку у новонароджених».

Також у лікарні наголосили, що за 10 днів роботи апарату він продіагностував близько 100 дітей.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ