Про це у коментарі Вголосу розповіла головний лікар Львівського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Мар’яна Служинська. 

«Медики Львова своїм прикладом хочуть показати населенню Львівщини те, що проходити тест на ВІЛ дуже важливо: адже вчасне виявлення захворювання є запорукою збереження здоров’я, - пояснила Мар’яна Служинська. - Знову ж таки, медики є групою ризику, адже чи не щодня вони мають контакт з кров’ю пацієнтів, що може стати причиною інфікування гепатитом та вірусом імунодефіциту людини».  

За словами Мар’яни Служинської, мобільну лабораторію надав благодійний фонд «Салюс». Ця лабораторія обладнана, як справжній медичний кабінет, що дає можливість проводити тестування «в полі», тобто поза межами медичних закладів.

Слід зазначити, що подібні тестування проходитимуть і правоохоронці Львівщини. Також анонімне та безкоштовне тестування можуть пройти усі охочі. Мобільна лабораторія працюватиме 1 грудня поблизу торгового центру «Форум».     

Акцію організовали в межах «Європейського тижня тестування на ВІЛ та гепатити» благодійний фонд «Салюс», Львівський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом та Альянс громадського здоров’я. 

ІА "Вголос": НОВИНИ