Ознаками «тихого тромбозу» вважаються утруднене дихання, задишка, проблеми з кровообігом, які іноді призводять до непритомності.

При появі цих симптомів необхідно негайно звернутися до медиків для запобігання шоку і серцевої недостатності. «Тихий тромбоз», як правило, діагностують на небезпечній стадії захворювання,  повідомляє видання Focus.

Дослідники наголошують, що тромбоз особливо часто зустрічається у венах ніг, проте згусток крові може утворюватися в інших венах і артеріях. Проявами тромбозу глибоких вен ніг є м'язові болі, біль в литках, судоми, зміна шкіри на ураженій ділянці, відчуття «теплої ноги».

Тромбоз часто виникає через сидячий спосіб життя, тривалий постільний режим, куріння, може бути наслідком носіння тісного одягу або пошкодження вірусом стінок судин, а також виникати через порушення згортання крові. Це захворювання дуже небезпечне, оскільки тромб може відірватися, досягти життєво важливих органів і привести до тромбоемболії легеневої артерії, серцевого нападу або інсульту.

При цьому, за даними лікарів, профілактика тромбозу проста і позитивно впливає на стан усього організму. Так, слід багато рухатися: швидко ходити, їздити на велосипеді, займатися плаванням або танцями. Також для профілактики тромбозу, розрідження крові, зниження холестерину та виведення токсинів із організму рекомендується вживати сирий часник, кайєнський перець, помідори, куркуму, імбир, корицю, ананас і журавлину.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ