Про це пише «Країна здоров'я».

Найбільше лікарі говорять про шкідливість вживання шліфованого білого рису, адже посилено обробляється, що позбавляє його багатьох корисних властивостей.

Разом з тим, фахівці відзначають, що майже будь-який вид цієї злакової культури має деякі побічні дії і може мати протипоказаннями.

Таким чином, рис шкідливо їсти у великих кількостях, адже це швидко призводить до розвитку запорів та інших вкрай неприємних проблем.

«У низці випадків ненормоване поїдання рису провокує запори, сприяє виникненню геморою, анальних тріщин. При вродженій схильності до запорів рис потрібно їсти з обережністю. Нешліфований рис може викликати метеоризм», – зауважили медики.

За їхніми словами, рис не можна їсти і при наявності серйозних захворювань шлунка та кишечника, при травмах слизової оболонки внутрішніх органів. Недоварений продукт категорично протипоказаний для вживання людям, у яких органи шлунково-кишкового тракту відрізняються підвищеною чутливістю до будь-яких змін і нововведень в раціоні.

Окрім того, лікарі додали, що білий рис не варто їсти діабетикам, адже він містить велику кількість швидких вуглеводів, що провокує різкі коливання рівня цукру в крові і негативно впливає на виробництво інсуліну в організмі.

Також, надмірне споживання гарнірів з білого рису провокує зростання жирової тканини, а пропарений рис легко викликає алергічні реакції.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ