Про це пише real-vin.com.

При цьому, вчені з університету Північного Колорадо прийшли до висновку, що всього лише година фізичних вправ на тиждень допоможе скоротити ризик виникнення раку молочної залози у жінок після тридцяти років.

Вони опитали 4296 жінок на предмет фізичної активності під час основних періодів життя: 10-15 років, 15-30 років, 30-50 років, 50 років і старше. Виявилося, що серед жінок до 30 років частота раку молочних залоз не залежить від фізичних навантажень. Однак серед жінок старше 30 років було істотно менше випадків раку молочної залози, якщо вони вели активний спосіб життя, і робили зарядку.

Тим часом, японські фахівці виявили, що ген, відповідальний за розвиток раку молочної залози, також викликає такі симптоми: потіють пахви, неприємний запах тіла і рясне виділення сірки у вухах. Відповідно такі ознаки сигналізують про схильність або навіть наявність раку.

Експерти вивчали білок, вироблений геном, пов'язаним з раком грудей (ABCC11) і встановили зв'язок між ним і зазначеними симптомами. Поки ж жінкам із такими ознаками, про всяк випадок, краще бути напоготові, само обстежитися і при першій же підозрі бігти до мамолога.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ