Про це пише newsyou.info.

Зокрема, постійно холодні кінцівки, згідно з опублікованою інформацією, є поширеним сигналом про розвиток склеродермії – несприятливого стану, що характеризується ураженням дрібних судин.

В принципі, у пацієнтів, які страждають від холодних кінцівок, лікарі в першу чергу починають підозрювати хвороби судинної спадковості. Наприклад, холодні ноги можуть виявитися однією з ознак атеросклерозу – недуги, що вражає еластичні тканини артерій, що робить їх твердими й тендітними.

Але, крім судин, кінцівки, які мерзнуть, можуть вказувати і на проблеми з печінкою. Цей орган бере участь в енергетичному обміні в організмі людини і при виникненні порушень в ньому кров починає циркулювати по малому колу – так організм оптимізує виробництво енергії. Кінцівки при цьому недоотримують активного струму крові  і холонуть.

До речі, за процеси вироблення та збереження енергії разом з печінкою відповідає і щитовидна залоза. При постійно холодних ногах буде не зайвим перевірити і її.

Крім цього холодні ноги можуть також бути наслідком дії гормонів. Особливо сильно при цьому страждають жінки. У жіночому організмі в залежності від менструального циклу «скаче» рівень гормону естрогену. В результаті кровоносні судини стають неймовірно чутливими до змін температури в навколишньому середовищі – її коливання легко провокують у жінок звуження судин, що призводить до уповільнення кровообігу в кінцівках і, як наслідок, до їх охолодження.

ІА "Вголос": НОВИНИ