Такі висновки вони зробили на основі досліджень, результати яких були надруковані у журналі Biodemography and Social Biology.

Щоб завагітніти, у середньому жінці необхідно від 3 місяців до півроку. Зі слів медиків, у цей період розвиток організму повністю завершено, м'язи жінки еластичні і гормональний фон у межах норми.

Але дослідження, участь у яких взяли 18 тисяч дітей, довели цікавий факт. Лікарі звертали увагу на інтелектуальний розвиток малюків та співвідношення з віком матерів.

Виявилось, що найрозумніші діти були у тих, хто народжував у проміжку між 30 і 39 роками. Діти, народжені у віці від 23 до 29 років, або після 40 поступаються іншим малюкам у розвитку.

Та зі слів акушерів-гінекологів, є «мінус» таких пізніх пологів - у 30-35 років у жінок виникають додаткові загрози, пов'язані з особливостями організму: підвищений тонус матки, кровотечі, передлежання плаценти.

Та моральна і фізична готовність до материнства допомагає долати ці складнощі. Окрім того, до пізньої вагітності вдається чимало жінок - до цього віку вони вже реалізовані професійно та не мають проблем із матеріальним забезпеченням.

Жінки, які народжують первістка у 30-39 років, зазвичай, більш освічені, вони детально планують вагітність, що позитивно позначається на розвитку дитини.

ІА "Вголос": НОВИНИ