Новорічна ніч – це не тільки свято, яке ми чекаємо протягом усього року, але і великий стрес для організму. Воно й не дивно, адже для людини не є природним не спати вночі, особливо якщо до цього вона дотримувалася більш-менш чіткого режиму дня. Тим більше, що у цьому році у нас немає тривалих святкових вихідних, більшості людей вже треба 2 січня виходити на роботу, пише «Здоров.інфо».

До того ж, сімейні клопоти, діти, невідкладні справи – все це не дозволяє більшості людей спати весь день 1 січня. Тому як швидко відновити сили після безсонної новорічної ночі, щоб наступного дня не виявився кошмаром?

Отже, такі прості поради допоможуть краще себе почувати на наступний день після святкової ночі:

Пийте каву, але в обмеженій кількості і лише в першій половині дня. Цей ароматний напій допоможе прокинутися і привести думки в порядок, проте зловживати ним не варто. 1-2 горня кави в першій половині дня – це максимум, який можна собі дозволити. Ближче до вечора кави пити не можна, інакше великий ризик, що і в наступну ніч не буде можливості нормально виспатися, сон буде неглибоким і неспокійним. А це вже зовсім погано для наступного робочого дня.

Обов'язково поснідайте. Щоб отримати сили після безсонної ночі, треба зарядитися енергією з повноцінного сніданку. Найкраще для цього підійде каша або омлет, а ось солодощі краще поки не їсти.

Не лінуйтеся робити зарядку. Після ранкових фізичних вправ ви відчуєте легкість і бадьорість. Головне – змусити себе встати з ліжка і виконати кілька простих вправ.

Як можна раніше залишіть приміщення і вийдіть на свіже повітря. Це дозволить кисню швидше надійти до мозку і крові, зробить вас більш енергійними. До того ж, якщо день видався сонячним, це позитивно вплине на настрій і психічний стан.

Пийте більше води протягом дня і їжте овочі. Через недосипання організм потребує багато енергії, і ми її часто поповнюємо за допомогою калорійної їжі. Однак це неправильно, адже така енергія швидко зникає, їсти хочеться знову, а фізичною активністю, навпаки, не хочеться займатися. Тому правильніше після новорічної ночі їсти овочі та фрукти, а також злаки. І не забувайте про те, що для нормального функціонування організму потрібно пити багато води.

Не переїдайте і не пийте алкоголь. Втомлений безсонною ніччю мозок буде вимагати задоволення, яке найпростіше отримати через їжу. Але якщо ви переїдете, то відразу ж відчуєте страшенну втому замість бадьорості. Також 1 січня краще забути про алкоголь: він дуже погано впливає на сон і відновлення нормального самопочуття.

Не лягайте спати вдень. Якщо ви хочете бути працездатним 2 січня, краще перетерпіти. Адже ви можете проспати до вечора, а потім знову гуляти. В результаті відновити звичний режим дня буде досить складно.

ІА "Вголос": НОВИНИ