Про це пише Ukrhealth.

Яке молоко корисніше? 

Багато хто вважає, що козяче молоко набагато корисніше, ніж коров’яче, однак насправді все це справа смаку, єдине хтось може мати алергію на білок, який є у коров’ячому молоці.

Так зване рослинне молоко виготовляють з різних інгредієнтів: кокоса, горіхів, сої, вівса. Його переважно вживають ті, у кого не засвоюється лактоза. Горіхове молоко є досить калорійним, а вівсяне п'ють люди, які хочуть схуднути.

Чи можна пити молоко у дорослому віці? 

Побутує думка, що чим старшою стає людина, тим менше їй слід пити молока. Але насправді це не так, адже кальцій необхідний і дорослій людині.

Лікар-гастроентеролог Олексій Парамонов нагадав, що молочні продукти містять багато кальцію, вітамін D. І з віком у людей зникає фермент, який допомагає засвоювати лактозу.

Але якщо ви себе добре почуваєте після горняти молока – немає потреби відмовлятися від корисного продукту.

Чи шкідливе молоко з супермаркету? 

Ні, адже придбане в магазині молоко чистіше, адже фермерське може бути зараженим, якщо корова хворіє і господар не стежить за гігієною і здоров’ям своєї худоби.

Домашнє молоко обов'язково потрібно скип’ятити або пастеризувати.

Чи можна пити каву з молоком?  

Вживання кави з молоком навіть корисно. Проте, все ж є виняток – люди, які страждають на рефлюксну хворобу.

Чи можна пити молоко разом з солоними або кислими продуктами? 

У поєднанні з молоком солоні продукти ще шкідливішими не стануть. Те ж саме стосується кислого – кислота створожує молоко, що все одно відбудеться у шлунку.

 


 

ІА "Вголос": НОВИНИ