[media=134046,134047] 

Про це повідомляє BBC

Прототип куртки під назвою Woman Wearable розробили студентки факультету мехатроніки Анаід Парра Кірос та Естела Гомес, студент факультету робототехніки Гіван Парк та студентка юрфаку Гвадалупе Мартінес.

Рукав куртки може випромінювати електричний струм, і тому, хто за нього схопить, буде непереливки. Студенти придбали бавовняну спортивну куртку, і розмістили під її підкладкою батарею на дев'ять вольтів, трансформатор, та кабелі, які розміщені таким чином, щоб удару струмом не отримала людина, яка носить куртку. Також у куртці розміщена кнопка, що вмикає та вимикає струм та світлодіодна лампа. Кнопка активує систему, а сигналізує про її готовність світлодіодна лампа. Після цього людина, яка доторкнеться електродіодів на рукаві куртки, отримує удар електричним струмом.

Мета винаходу – лише приголомшити агресора, давши жертві час втекти або покликати на допомогу. Студентка юридичного факультету Гвадалупе Мартінес приєдналася до винахідників, щоб переконатися, що Woman Wearable не буде суперечити закону. «Це засіб самозахисту», - наголошує студентка. Вона каже, що удар електричним струмом від куртки незначний і не становить загрози для життя, тому винахід не можна класифікувати як зброю.

Винахідники витратили три місяці на розробку куртки-прототипу. Студенти кажуть, що вони хотіли б удосконалити його, аби включити сенсори і розмістити електроди не тільки на рукавах.

Ціна куртки становитиме $50. Згодом дизайн може бути адаптований для іншого одягу, такого як блузи, спідниці та штани.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ