Екс-майор Микола Мельниченко повернеться в Україну після лікування в США.

Про це заявили на конференції в п’ятницю екс-депутат Олександр Єльяшкевич та адвокат Мельниченка Павло Сичов.

На питання, чому Мельниченко поїхав через Москву, Сичов відповів: "Я прошу вас – не користуйтеся неперевіреною інформацією".

При цьому Єльяшкевич попросив журналістів каналу "1+1", який оприлюднив інформацію про те, що Мельниченко відбув до Москви, відкрити свої джерела інформації. Натякнувши при цьому, що ними могли бути представники СБУ.

"Я був єдиною людиною, яка проводжала його до аеропорту, а потім був свідком неприємної телефонної розмови, в якій представники СБУ, що охороняли Мельниченка, ймовірно інформуючи своє керівництво, говорили: "ми що повинні були його за руки й ноги тримати?", - зазначив Єльяшкевич.

На його думку, таким чином СБУ "ставить під загрозу життя і здоров'я Мельниченка, оскільки фігуранти справ, в яких він має свідчити, мають вплив на СБУ".

При цьому Єльяшкевич ще раз наголосив, що Мельниченко має намір повернутися в Україну і готовий надати Генпрокуратурі необхідні пристрої та записи. А Сичов відзначив, що частина цих записів уже знаходиться в ГПУ.

Єльяшкевич і адвокат не повідомили журналістам причин хвороби Мельниченка, зазначивши, що чекають результати від американських медичних закладів.

За словами Єльяшкевича, під час перебування Мельниченка в Україні пройшов кілька медичних обстежень, де зафіксовані "конкретні порушення стану його здоров'я". Однак не навів ні назв цих установ, ні місця, куди було шпиталізовано екс-майора.

На питання, чому Мельниченко поїхав лікуватися до США, а не залишився в Україні, Єльяшкевич навів паралелі з отруєнням президента Ющенка, якому в Україні поставили невірний діагноз, що міг призвести до трагічних наслідків.

Українська правда


ІА "Вголос": НОВИНИ