Колишній майор президентської охорони Микола Мельниченко оскаржив в Апеляційному суді Києва рішення Деснянського районного суду столиці, що зобов’язало його вибачитися перед головою Верховної Ради Володимиром Литвином. Про це журналістам повідомив адвокат Мельниченко Павло Сичов, передають Українські новини.

«Апеляція вже подана», - сказав він.

Нагадаємо, що 17 січня Деснянський районний суд Києва задовольнив позов Литвина до Мельниченка про захист честі та гідності.

Суд вирішив, що розповсюджені в засобах масової інформації висловлювання Мельниченка на адресу Литвина принижують честь і гідність спікера, і зобов’язав Мельниченка в 15-денний термін на прес-конференції спростувати розповсюджену ним інформацію і вибачитися перед Литвином за завдану моральну шкоду.

30 листопада 2005 року Мельниченко повернувся в Україну зі США, де він перебував з травня 2001 року, а 26 січня знову відбув до США для медичного обстеження.

Прибувши в Україну, екс-майор заявив, що колишній Президент Леонід Кучма і Литвин причетні до керівництва організованим злочинним угрупованням.

Він також звинуватив Литвина в перешкоджанні розслідуванню убивства журналіста Георгія Гонгадзе і пов’язаних з цим інших резонансних кримінальних справ.

Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року; незабаром у лісі під Києвом було знайдено його обезголовлений труп.

proUA

ІА "Вголос": НОВИНИ