«У нашому списку немає ні капіталу, ні криміналу. Ніхто не купував і не платив за місце», – заявив 28 січня під час конференції Чернівецької облорганізації Соцпартії голова ЧОО СПУ, нардеп Михайло Мельничук. За його словами, соціалісти в області мають набрати не менше 15% голосів до парламенту, а також по 25% до Чернівецької міської та обласної рад. Народний депутат висловив претензії до окремих керівників районних штабів щодо організації виборчої кампанії СПУ: «Доведеться замінити ще двох начальників районних штабів. Я вже звільнив заступника начальника обласного штабу».

Список СПУ до Чернівецької обласної ради очолив Михайло Мельничук. До першої п’ятірки увійшли уповноважений представник МВС в області, керівник фракції СПУ в облраді Валерій Палій, головні лікарі Сторожинецької та Носелицької райлікарень Матвій Плегуца та Валерій Калараш, голова обласної спілки ветеранів Афганістану Станіслав Козак.

Перебіжчик від Литвина, екс-перший заступник голови облорганізації Народної партії Володимир Дарчук отримав «щасливе» тринадцяте місце. У список СПУ під номером №14 потрапив екс-голова ДПА в Чернівецькій області Іван Приймак. В першій десятці СПУ взагалі не виявилося місця для жінок, хоча 45% соціалістів області – це представники саме жіночої статі.

Конференція ухвалила програму СПУ до обласної ради, яка передбачає допомогу в газифікації населених пунктів, боротьбу з корупцією та хабарництвом, розширення повноважень органів місцевого самоврядування.

Конференцію СПУ пікетували з десяток осіб, які вимагали виключити зі списку директора підприємства «Міжнародний аеропорт Чернівці» В. Палійчука (№ 21 списку). Вони звинувачують його у тому, що 30 працівників аеропорту залишилися без квартир у будинку, що для них будувався. Однак Михайло Мельничук заявив, що він звертався до прокуратури і вона підтвердила, що стосовно В. Палійчука не порушені кримінальні справи.

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ