Текст звернення міського голови Нововолинська до прес-служби народного депутата Ігоря Гузя опублікований на сайті Волинської правди.

«Звертаюся до прес-служби народного депутата України І. Гузя з проханням бути об’єктивними, не вводити нововолинців в оману, не намагатись вбити клин між міською владою та народним депутатом. Врешті-решт, не ставити Ігоря Володимировича в незручне становище», - йдеться у зверненні.

Віктор Сапожніков звертає увагу на публікацію прес-служби нардепа в газеті «Наше місто» від 17.11.2016 №46 під назвою «Ігор Гузь готовий до співпраці та проголосував за скасування депутатам високих зарплат».

«Ні уряд, ні народний депутат не виділяли кошти у сумі 1,3 млн. грн. на ремонт НВК «Нововолинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1 – колегіум». Три мільйони гривень надав (за домовленістю з міським головою) благодійний фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» і один мільйон триста тисяч гривень (сумарно двома траншами з ініціативи міського голови) виділено з міського бюджету. Тож не потрібно вводити людей в оману.

Стосовно коштів з держбюджету 2016 року слід розуміти наступне. Згідно з постановою уряду, на соціально-економічний розвиток Нововолинську було виділено не 1,8 млн. грн., а 1,4 млн. грн. До слова, це найменша сума, у порівнянні з іншими містами та районами в окрузі №19. Для прикладу: м. Володимир-Волинський отримало 1,73 млн. грн., Любомльський р-н – 2,95 млн. грн., Іваничівський р-н – 2,92 млн. грн. Цікаво, що у 2015 році з 5,2 млн. грн. коштів з держбюджету Нововолинську взагалі дісталось – нуль».

Також міський голова Нововолинська спростовує твердження, що помічники народного депутата не можуть потрапити на прийом у міськраду. 

ІА "Вголос": НОВИНИ