Про це на своїй сторінці у «Facebook» заявив нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Дмитро Лубинець.

Як нагадав депутат, ще в 2015-му під час місцевих виборів новинні сайти рясніли заголовками про те, що «на Донеччині в мери Добропілля балотується сепаратист». За інформацією місцевих патріотів, мер Добропілля брав участь в підготовці сепаратистського референдуму в травні 2014-го року. А тепер з’ясувалося, що Аксьонов перед участю у виборах написав заяву на отримання паспорта громадянина Росії.

«Згідно з отриманою копією форми № 1П, заповненої власноруч Аксьоновим Андрієм Анатолійовичем 21 червня 2014 року він написав заяву на отримання паспорта громадянина Росії. Виявляється, ще 27 листопада 2012 року А. А. Аксьонов був зареєстрований у м. Севастополь по вул. Щербака 8. За цією адресою також зареєстровано територіальний підрозділ УМВС Росії по Севастополю», – написав депутат.

Окрім цього, за інформацією нардепа, 5 листопада 2017 року голова міста нібито виїхав до Росії (через КПП в Чернігівській області).

«Не здивуюся, якщо виявиться, що мером українського міста став агент ФСБ. Написав звернення до Генпрокуратури України, Нацполіції України, Служби безпеки України з проханням перевірити інформацію і за результатами перевірки вжити відповідних заходів», – додав нардеп.

Аксьонов, уже перебуваючи на посаді мера Добропілля, публічно висловлював свої антиукраїнські погляди. Так, у вересні 2017 року, на сесії міськради він не підтримав пропозицію депутатів вшанувати пам’ять загиблих бійців АТО хвилиною мовчання.

ІА "Вголос": НОВИНИ