Про це повідомляє wschodnik.pl.

Польський потяг поїде відреставрованою колією з Перемишля до Нижанковичів із групою польських туристів. Поїздка має на меті продемонструвати їм туристичні можливості українських Карпат та цікавість і зручність залізничного переходу Перемишль – Нижанковичі – Хирів, як найкоротшої дороги як до українських Карпат, так і до польських Бещадів. 

Залізниця Перемишль - Нижанковичі не використовувалась з 1994 року. Завдяки старанням волонтерів у жовтні та листопаді минулого року трасу очистили від дерев і кущів, а 28 грудня 2016 року там уперше за 25 років проїхав локомотив. У рамках українсько-польської акції «Миколай без кордонів» він привіз презенти для дітей старосамбірського і самбірського районів Львівщини. 

До середини 90-х років минулого століття відрізок Перемишль – Мальховіце – Нижанковичі – Хирів обслуговували польські потяги. Аби зараз втілити цю ідею, необхідно прокласти 7 км рейок з Нижанковичів до Хирова і відновити існуючу колію євростандарту до Хирова. 

Нагадаємо, міського голову Перемишля визнали персоною нон грата в Україні. також Вголос розкрив цю тему у статті «Мер Перемишля: через терни до Львова».

ІА "Вголос": НОВИНИ