Про це заявив у понеділок на брифінгу офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Канцлер дуже задоволена нинішнім гімном і не бачить необхідності у змінах», - сказав Зайберт.

Напередодні уповноважена з питань рівноправності статей у Міністерстві у справах сім'ї, літніх громадян, жінок і молоді Крістін Розе-Мерінг запропонувала внести «гендерні» зміни в текст гімну ФРН, зробивши його «менш чоловічим». Зокрема, чиновник вважає за правильне замінити слово «вітчизна» (Vaterland) на «батьківщина» (Heimatland), слово «по-братськи» (bruederlich) на «відважно» (couragiert).

Слова тексту вірша «Німеччина понад усе» були написані 1841 року Генріхом Гоффманом фон Фаллерслебеном і покладені на музику Йозефом Гайдном. Гімном став 1922 року, проте після завершення Другої світової війни був заборонений. Заборону, утім, зняли в 1952 році, але з певними купюрами. Після об'єднання двох німецьких держав третій куплет «Пісні німців» став офіційним гімном об'єднаної Німеччини.

У разі, якщо гендерну мотивацію все ж буде враховано, Німеччина стане не першою країною, де буде змінено текст гімну. Зокрема, Австрія це зробила в 2012 році, зовсім недавно - Канада. Також Росія перекроїла гімн колишнього СРСР.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ