Про це канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила перед початком переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним, які проходять в резиденції для почесних гостей уряду Німеччини в Мезеберзі, за 70 км від Берліна.

"Німецька хвиля" розповідає, що у короткій заяві для преси, в якій були визначені основні теми майбутнього діалогу, Меркель зазначила, що на сході України, як і раніше, поки не вдається досягти "стабільного режиму припинення вогню".

Вона висловила сподівання, що на переговорах з Путіним обговорить можливість залучення "миротворчої місії ООН, яка, можливо, могла б зіграти роль у процесі умиротворення" сторін.

Путін, зі свого боку, наголосив на зацікавленості РФ в роботі "в рамках нормандського формату і контактної групи" щодо врегулювання конфлікту на сході України. Москва і далі сприятиме "спеціальній моніторинговій місії ООН", підкреслив він.

Як уже повідомлялося, зустріч Меркель і Путіна розпочалася із запізненням на півгодини. Цей приїзд називають неофіційним. Тут відсутні почесті, а переговори відбуваються не у відомстві федерального канцлера у Берліні, а за містом.

Російського гостя тут зустрічали кілька демонстрацій, серед прихильників Путіна з прапорами так званої «ЛНР» були й українці. Останні тримали плакат з головною вимогою - відпустити Олега Сенцова.

Відомо, що Меркель збирається говорити з Путіним про енергетичну співпрацю, передусім про «Північний потік-2». Обидві країни підтримують проект і можуть отримати у відповідь на це нові санкції США. А ще говоритимуть про двосторонню співпрацю, Сирію та Україну.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ