Про це повідомляє ТСН

Зустріч Меркель і Путіна розпочалася із запізненням на півгодини. Цей приїзд значиться як робочий, а не як офіційний. Тож відсутні почесті, а переговори відбуваються не у відомстві федерального канцлера у Берліні, а за містом.

Російського гостя тут зустрічали кілька демонстрацій, як і прихильників Путіна  з прапорами так званої «ЛНР», були й українці. Вони тримали плакат з головною вимогою - відпустити Олега Сенцова.

Меркель збирається говорити з Путіним про енергетичну співпрацю, передусім про «Північний потік-2». Обидві країни підтримують проект і можуть наразитися на на нові санкції США. А ще говоритимуть про двосторонню спрівпрацю, Сирію та Україну.

Щодо українського питання, то у Берліні схиляються до думки - тут не варто очікувати прогресу, однак і тверду позицію щодо Криму та щодо російської агресії на українському Сході Меркель збереже. Про це нагадав і глава німецького МЗС Гайко Маас в інтерв'ю одному із ЗМІ. «Якщо ми визнаємо Крим російською територією, то це, можливо, стало б запрошенням для інших діяти з порушенням міжнародного права», - сказав німецький чиновник.

Відомо, що розмова відбуватиметься в дуже вузькому колі, склад делегацій обох країн обмежений. За непідтвердженою інформацією говорити планують 4 години. І цікаво, що жодних заяв після завершення розмови не буде. Це показовий момент - тільки короткі заяви перед зустріччю і повна мовчанка після самої розмови.

Як писав «Вголос», 14 липня правозахисниці з Росії Зої Свєтовій дозволили відвідати колонію в Лабитнангі, де утримується незаконно засуджений Кремлем українець Олег Сенцов. Згодом вона розповіла про зустріч із бранцем Кремля.

Нагадаємо, 9 серпня у Кремлі підтвердили отримання листа від матері Олега Сенцова з проханням помилувати сина і сьогодні дали відповідь на її прохання. Однак Сенцов заявив, що не буде виконувати умов Кремля.

Людмила Сенцова ще 13 липня закликала Путіна «проявити милосердя і помилувати сина, не губити його життя і життя його близьких».

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова 9 серпня надіслала Україні нібито свіжі фото Сенцова, які мають засвідчити його чудове самопочуття. Однак, за словами адвоката заручника Кремля, насправді Сенцов виглядає ще гірше, аніж на фото, опублікованих омбудсменом Людмилою Денисовою.

ЄС закликав Росію надати належне лікування Олегу Сенцову.

Сестра українського режисера попросила не поширювати будь-яку інформацію про можливе звільнення брата після того, як у мережу потрапив фейк із його звільненням.

8 серпня адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що в Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню він не погоджується.

Попри це у Федеральній службі виконання покарань РФ знову заявили про «задовільний» стан здоров’я Сенцова.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в Росії Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських бранців Кремля. 

Український режисер Олег Сенцов сказав, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

4 липня українського незаконно увязненого, режисера Олега Сенцова, у російській колонії міста Лабитнангі відвідав місцевий священик Богдан Василюк. Однак бранець Кремля відмовився йому сповідатися.

Водночас, МЗС України вкотре вимагає від Росії звільнити Сенцова і Балуха.

ІА "Вголос": НОВИНИ