У російський санкційний «чорний список» включені принаймні 5 громадян Сполучених штатів Америки, які вже померли, але для них далі діє заборона на в’їзд до росії.

Такий список оприлюднило в суботу МЗС РФ. Пишуть в «Українській правді» з посиланнями на відомство, які ми не подаємо.

Цікаво, що російському уряду відомо про їхню смерть, однак вони вважають за необхідне зберегти щодо них санкційний режим (про всяк випадок?, - авт.). Серед 963 підсанкційних американців навпроти 5 людей поставили просто позначку «помер».

МЗС РФ в офіційному поясненні зазначає, що щодо них діє «заборона в’їзду (до Росії) на постійній основі».

Зокрема, в’їзд заборонений екссенатору Джону Маккейну (помер у 2018 році), ексконгресвумен  Елсі Гастінгс (померла у 2021 році), колишній першій заступниці директора ЦРУ Меліссі Дриско, екссудді Стівену О’Нілу, колишньому військовослужбовцю США Джеремі Сівітсу.

У відомстві Лаврова пояснили, що пішли на такий крок у відповідь на санкції з боку США «і у зв'язку з запитами, що надходять, про персональний склад нашого національного стоп-листа».

У Москві впевнені, що завдають цим шкоду Сполученим Штатам.

«Ворожі дії, що вживаються Вашингтоном, які б'ють бумерангом по самих же США, будуть і надалі отримувати належну відсіч», - заявили російські дипломати.

Список включає зокрема президента США Джо Байдена, держсекретаря Ентоні Блінкена, директора ФБР Крістофера Рея та інших американських посадових осіб, про заборону на в'їзд яким МЗС Росії вже оголошував раніше.

Ми писали сьогодні:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ