Про це сьогодні заявив голова Луцької міської організації ВО «Свобода» Микола Федік, повідомляє прес-служба політичної сили.

«Нещодавно в інтерв’ю, опублікованому в одному з волинських Інтернет-видань, міський голова Луцька Микола Романюк висловив дивні тези про видатну роль і місію голови Волинської облради Валентина Вітра, який нібито взяв на себе всю відповідальність за стан справ в області під час Революції гідності. За словами мера, складається враження, що якби не Валентин Вітер, то Волинь зазнала б цілковитого краху і катастрофи, а при владі й досі перебував би Янукович. Неадекватна і гіпертрофована оцінка ролі особи Валентина Вітра і його впливу на перебіг історії наштовхує мене на думку про те, що Микола Романюк вирішив стати кишеньковим адвокатом голови обласної ради», – зазначив Микола Федік.

Керівник луцької «Свободи» пригадав меру часи, коли при владі були Янукович і Партія регіонів: «Хотів би нагадати меру Луцька, що саме фракція ВО «Свобода» була одним із локомотивів змін в обласній раді та брала активну участь у подіях Революції гідності. Водночас я не пригадую, щоб Микола Романюк займав принципову позицію щодо режиму Януковича і Партії регіонів. У час, коли головою Волинської ОДА був Борис Клімчук, а Партія регіонів мала владу в області, мер Луцька ніколи не дозволяв собі будь-якої критики політики Януковича й завжди прислухався до думки тодішнього очільника обласної адміністрації. Під час Революції гідності Микола Романюк зайняв вичікувальну позицію, а потім долучився до сторони, яка виграла».

Також Микола Федік порадив міському голові Луцька не відбілювати репутацію голови обласної ради, оскільки це негативно вплине на його рейтинг.

«Зараз дехто активно намагається відбілити підмочену репутацію Валентина Вітра. До цього процесу відбілювання, схоже, долучився і Микола Романюк. Хотів би застерегти міського голову: бути адвокатом Валентина Вітра – невдячна справа, яка не додасть йому жодних політичних дивідендів у майбутньому. Бо такими діями мер демонструє свою підтримку незаконних рішень про дерибан комунального майна, продаж автомобілів на аукціонах родичам за ціною, яка в кілька разів нижча від ринкової, та інших речей, що не мають нічого спільного з ідеями Революції гідності», – додав Микола Федік.

ІА "Вголос": НОВИНИ