Хлопець не лише виклав відео пересування техніки, але й зазначив геолокацію.

Таке рішення прийняв Самбірський міськрайонний суд Львівської області та визнав винним уродженця Закарпаття Федора Ільчака, який зняв та виклав у соцмережу TikTok відео з пересуванням української військової техніки. Судом призначено два роки випробувального терміну.

ЗА матеріалами справи, ще 19 квітня уродженець села Середнє, що на Закарпатті, Федір Ільчак побачив біля міста Самбора на трасі Бісковичі – Самбір українську військову техніку, що перевозила озброєння та військових ЗСУ. Недолугий тіктокер вирішив зняти пересування техніки на відеокамеру свого телефона. Цього ж дня він виклав відео у соцмережу із написом «Самбир» та українським прапором.

Відомо, що за допомогою спеціальних служб кіберполіції, відео вилучене з акаунту Федора.

За фактом правопорушення було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 114-2 ККУ (поширення інформації про переміщення ЗСУ у відкритому доступі в умовах воєнного стану). В суді Федір Ільчак свою провину визнав і шкодує за вчиненим.

Таким чином 7 липня суддя Самбірського міського районного суду Ігор Пташинський визнав Федора Ільчака винним у незаконному поширенні відео про пересування військової техніки та призначив йому 5 років позбавлення волі. Беручи до уваги ситуативні обставини, тим же рішенням підсудного звільнили від покарання та призначили 2 роки випробувального терміну.

Тепер порушник має періодично реєструватися в органах пробації та повідомляти про зміну місця проживання. Цей вирок ще можуть оскаржити в апеляційному суді.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ