Про це йшлося під час оперативної наради у Волинській ОДА, інформує власкор «Вголосу».

Голова Шацької районної ради Сергій Карпук повідомив, що нещодавно відбулися збори мешканців села, під час яких вони обговорили питання виділення 26 га землі для житлового масиву учасникам АТО.

Селяни просять не виділяти бійцям запропоновані ділянки, адже там є пасовища для худоби, яким немає альтернативи. Водночас місцеві мешканці не проти, щоби на цій території збудували рекреаційну базу.

Така позиція обурила голову Волинської ОДА Володимира Гунчика, адже це перший випадок, коли волиняни відмовляються ділитися землями із захисниками країни.

«У нас ще не було такого випадку! Я розумію, хочеться «подерибанити» землі біля Світязя. Не ставте таких ультиматумів! Ми цим людям до кінця життя будемо винні», – зауважив він.

Очільник Волині запропонував Спілці ветеранів АТО, головам райради, РДА та представникам Держгеокадастру зустрітись й обговорити цю ситуацію.

Окрім того, Володимир Гунчик покликав керівництво Шацького району до себе на килим та звернувся до військового прокурора з проханням притягнути винних до відповідальності.

ІА "Вголос": НОВИНИ