Про це повідомила в. о. начальника Галицької ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області Олена Парубій під час брифінгу для представників засобів масової інформації.

Вона проінформувала, що за станом на 23 лютого 2016 року громадяни Галицького району Львова подали 68 декларацій про майновий стан і доходи та задекларували 6475,2 тис. грн. Сума задекларованого до сплати податку на доходи фізичних осіб становила 442,4 тис. грн, сума військового збору – 57,2 тис. грн.

Також Парубій нагадала, що обов’язково подати декларацію повинні ті громадяни, які отримували минулого року доходи у вигляді спадщини та подарунків, іноземні доходи, доходи від здійснення операцій з інвестиційними активами, від надання майна в оренду фізичним особам, доходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, а також інші види доходів, під час виплати яких податки та збори до бюджету не було сплачено.

Вона наголосила, що податкову декларацію про майновий стан і доходи, отримані у 2015 році, слід подати до 1 травня 2016 року. Оскільки останній день подання декларації припадає на вихідний день, то, відповідно до норм податкового законодавства, переноситься на перший робочий день, тобто 3 травня 2016 року. Декларації громадяни подають до органів державної фіскальної служби за місцем реєстрації.

Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за результатами 2015 року. У такому разі податкову декларацію подають протягом усього 2016 року.

До податкової знижки включають фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема: квитанціями; платіжними дорученнями; фіскальними або товарними чеками; прибутковими касовими ордерами; меморіальними ордерами тощо.

Крім того, витрати підтверджують копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їхнього покупця (отримувача).

У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їхнього продажу (виконання, надання).

Також Парубій звернула увагу, що подати декларацію можна на паперових носіях, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або в електронному вигляді через інформаційний портал ДФС із дотриманням умови щодо реєстрації електронного цифрового підпису.

На завершення брифінгу Олена Парубій запросила громадян завітати до 1 травня 2016 року в Центр обслуговування платників ГУ ДФС у Львівській області за адресою: вул. Стрийська, 35, та прозвітувати про отримані доходи в минулому році. Додаткова інформація за телефонами: (032) 297-39-04, (032) 297-39-30.

ІА "Вголос": НОВИНИ