[media=153535,153536,153537,153538,153539] 

Як передає кореспондент «Вголосу», представник німецького товариства міжнародного співробітництва та куратор проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова», що втілюється GIZ та ЛМР, Анна-Марі презентувала у павільйоні Майстерні міста дорожню карту оновлення будинку та розповіла мешканцям міста, які заходи необхідно здійснити для того, аби оновити вигляд свого будинку.

Вона зокрема, поділилася досвідом реставрації старих будинків, внутрішніх двориків тощо. Також зазначила, що дуже важливо, аби мешканці будинків самі долучалися до обговорень про їх реставрацію, а також до реалізації відповідних проектів.

«На сьогодні мешканці стикаються  із такими викликами у цій сфері як неякісні ремонтно-реставраційні роботи, що призводять до нищення пам’яток архітектури, наслідками яких є неправильна реставрація та неефективне використання коштів. Тому варто знати, які заходи здійснювати та як ефективно використовувати кошти, аби оновити свій будинок», - наголосила  представник німецького товариства міжнародного співробітництва.

За її словами, ця дорожня карта допоможе як мешканцям будинків, так і реставраторам в оновленні будівель. Карта включає загальні дані про будинки та необхідні роботи, які потрібно виконати, які реставраційні роботи здійснили неправильно та як це налагодити у майбутньому. Також акцентує на заходах безпеки під час виконання робіт та на тому, що варто бути обережними із заходами енегроефективності, адже ті нищать зовнішній вигляд пам’яток архітектури.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ