Комунальне підприємство «Київський метрополітен» найближчим часом має намір оголосити тендер на розробку техніко-економічного обгрунтування (ТЕО) метро на Троєщину.

Про це повідомляється на сторінці Київського метрополітену в Twitter.

«Тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування метро на Троєщину буде оголошено в найближчі дні після оновлення деяких параметрів відповідно до законодавства», - йдеться в повідомленні.

При цьому ж таки наголошується, що тендер на розробку техніко-економічного обгрунтування є першим кроком для реалізації майбутнього проекту.

Також зазначається, що тендер метро на Виноградар також розроблявся у кілька етапів, проте, всі процедури завершені та наразі облаштовують будівельні майданчики.

Як свідчать дані системи публічних закупівель Prozorro, «Київський метрополітен» скасував тендер на розробку техніко-економічного обгрунтуваня будівництва метро на Троєщину.

Протокол засідання тендерного комітету свідчить, що дирекція будівництва метрополітену 19 лютого надіслала лист, в якому вказала, що закупівля послуг на розробку даного ТЕО була передбачена розпорядженням виконавчого органу Київради від 19 жовтня 2018 року і програмою економічного і соціального розвитку Києва на 2018-2020 роки, затвердженою радою в грудні 2017 року.

Однак у програмі економічного і соціального розвитку Києва на 2019 рік фінансування бюджетом Києва цих робіт не передбачено.

Як стало відомо, перша черга будівництва складатиметься від станції «Вокзальна» до житлового масиву Вигурівщина-Троєщина з першим електродепо, друга черга - від станції «Вокзальна» до Кільцевої дороги з другим електродепо.

Передбачений термін виконання ТЕО - протягом 2019 року. Очікувана вартість - 148,517 млн гривень.

Додамо, що Київ визнали найдешевшим туристичним містом Європи.

ІА "Вголос": НОВИНИ