Про це в інтерв'ю «Вголосу» заявив в.о. Міністра оборони України у лютому-березні 2014 року, командувач ВМС України у 2006-2010 роках, адмірал Ігор Тенюх.

«Вони не були готовими до того, щоб виконати своє призначення. Я б свій обов'язок виконував і мені було б байдуже, чи то цивільний, чи то жінка, чи то дитина. Серйозно кажу. Межа частини – і далі ти труп. Отак мало бути. Це обов'язок. Звичайно, потрібно було стріляти. І кажуть, що не було команд з Києва... Команди були – виконувати не було кому.

Разом з тим, є стаття 58 Статуту внутрішньої служби ЗСУ, яка каже про те, що командир частини є єдиноначальником і особисто відповідає перед державою за бойову та організаційну готовність довіреної йому військової частини. Разом з тим, командир, відповідно до посади, діє самостійно і вимагає від підлеглих виконання статутів ЗС, керівних документів ЗС та держави», - зазначив екс-очільник Міноборони.

Більше про це читайте у повній версії інтерв'ю – Адмірал Ігор Тенюх: «Якби ЗСУ не були приведені у бойову готовність, «русскій мір» давно був би по Дніпро».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ