Про це повідомляє ТСН.ua. 
Наразі описане майно арештовують, але не в цілому, а тематичними частинами. Вже є рішення суду щодо автопарку, алкоголю і нерухомості. Тепер до списку додали ще корабель-ресторан. У найближчі два тижні слідчі подадуть до суду позов щодо ще майже двох десятків об'єктів “Межигір'я».

Коли завершать процедуру взяття всього майна під арешт, остаточно підрахують його вартість і додадуть до справи про заволодіння Януковичем державною резиденцією. «Витрачено на будівництво, закупівлю різного роду речей і так далі – це не остаточна цифра, вона може бути до 10 мільярдів грн. Це те, що стосується витрат, наприклад, ваза і документи, що коштує стільки-то. А там, де таких документів немає, буде призначатися експертиза», - пояснив керівник спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

Як повідомлялося, напередодні Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про затримання позбавленого звання президента України Віктора Януковича. Відповідне клопотання до суду направив департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України. Рішення ухвалене в рамках розслідування провадження про незаконне заволодіння резиденцією «Межигір'я».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ