Секретар РНБО України Олексій Данілов розповів, що керівництво країни знало і розуміло, що росія нападе на Україну. Знали навіть про дату, на яку було призначено вторгнення. Про це Олексій Данілов розповів агенції ВВС

Ще 22 лютого росія збиралася напасти на Україну у тому форматі, який зараз є. І ми були свідомі того, що буде відбуватися на території нашої країни. Причому вторгнення планувалося на 22 лютого, - зазначив Олексій Данілов.

Очільник РНБО зауважив, що керівництво України не очікувало, що для нападу на Україну російське військо буде задіювати територію білорусі. Цього не передбачили, хоча дискусії на цю тему відбувалися.

На думку Данілова, доказом того, що керівництво держави готувалося до опору та оборони є те, що Україна вже 50 днів успішно відбиває масивні атаки багатотисячного війська загарбника. Навіть розвідки інших держав давали максимально Україні три тижні опору. Іноземні розвідки для такого аналізу враховують кількість зброї, яка є у армій. Щоправда, іноземні військові експерти не врахували дух українства і завзяття обороняти свою землю, свій дім і свою націю.

Військові експерти не врахували волю українців до свободи, боротьбу до останнього і вперте небажання поступатися будь-якому ворогові зі своєї землі.

 

Стосовно тих звинувачень, які подекуди лунають, мовляв, чому ж не сказали. що буде війна, Олексій Данілов відповів: « Ми не могли вийти і публічно сказати населенню: «Друзі, 22 лютого починається війна». Це неприпустимі речі з точки зору державного управління. Але ми готувалися».

Секретар РНБО нагадав, що ще 1-го січня цього року в Україні почав діяти закон про національний спротив. Розгорталися батальйони територіальної оборони. Бо керівництво держави розуміло, що треба робити. І саме тому у перший день війни, яка почалася о 3.40 ночі, коли ранки росіян перейшли кордон у Луганській області, було прийняте рішення про видачу зброї всім бажаючим захищати країну. Такого рішення про видачу зброї заздалегідь, наголосив Данілов, влада не могла оприлюднити.

«Вголос» повідомляв про визнання війни росії в Україні геноцидом

45-ий президент США Дональд Трамп визнав війну росіян в Україні геноцидом проти українського народу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ