Народний депутат України від ВО «Батьківщина», Михайло Цимбалюк стверджує, що влада бездіяльна в питанні протидії коронавірусу.

Про це він повідомив в прямому ефірі програми “Говорить Великий Львів” на телеканалі NTA.

На думку народного депутата України взагалі не займається питанням убезпечення українців від пандемії, хоча це їхній прямий обов’язок. Так само бездіяльні й інші представники влади, які з самого початку пандемії не спромоглися створити відповідні умови для захисту населення.

“Чому влада ще на початку пандемії не створила штаб з протидії коронавірусу? Ми від початку пандемії говорили про потребу створити єдину гарячу ковід-лінію для всієї країни. Щоб кожна людина могла подзвонити на безкоштовний номер, після чого до неї би виїхала мобільна бригада з медиками. Людина, можливо, хвора, не повинна самостійно йти до лікаря! Навіть, якщо вона не хвора, висидівши 7-8-годинну чергу у сімейного лікаря, який ризик, що вона таки не захворіє від когось в цій черзі”, - запитує Михайло Цимбалюк.

Про закупівлю кисню

Також народний депутат України наголошує, що саме держава має дбати про хворих, компенсовуючи лікування та створюючи всі умови для закупівлі необхідного в Україні, а не закордоном.

«В Україні 16 заводів з виробництва кисню, такого необхідного для лікування хворих з Covid-19. Всі вони приватні, тому держава закуповує кисень в Польщі. Навіщо така влада українцям? Також влада, яка настільки зацікавлена в вакцинації населення мала би компенсувати лікування всім, хто вакцинувався і все ж захворів, а якщо, не дай Боже, хтось помер - такі виплати сім’ям мали б нараховуватись через соцзахист в мільйонах. Влада має на власному прикладі показати, що вони довіряють вакцинам, саме такими методами”, - пояснює народний депутат від ВО “Батьківщина” Михайло Цимбалюк.

Скептично налаштований нардеп і до чергового локдауну, запитуючи, чому вони не допомогли минулих разів. На його думку, на “жорсткий локдаун” потрібно саджати таких чиновників і депутатів, які самі не вакцинувалися, а інших ставлять в рамки. Сам же Михайло Цимбалюк вакцинований і закликає зробити це й інших.

ІА "Вголос": НОВИНИ