Про це повідомляє прокуратура Києва.

Вказується, що очолював групу підполковник поліції – начальник сектору кримінальної поліції на станції Київ-Пасажирський. До вчинення злочинів останній залучив щонайменше 5 оперативних співробітників кримінальної поліції та декілька груп професійних крадіїв, які сплачували правоохоронцям данину за можливість «працювати» на вокзалі. Крім того, крадії систематично ділились із працівниками поліції викраденим у громадян майном. 

Наразі 7 членам організованої групи оголошено про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 5 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою). Цей злочин карається позбавленням волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Додатково оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України посадовим особам Національної поліції, що входили до складу організованої злочинної групи. Такі діяння караються позбавленням волі на термін від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

В межах розслідування 25 січня було проведено понад 35 обшуків за місцем проживання фігурантів кримінального провадження та у службових приміщеннях посадових осіб Нацполіції.

Також підготовлені клопотання про обрання кожному із членів злочинного угруповання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ