Про це повідомляє Інтерфакс

Станом на 13:00 п'ятниці кілька наметів біля площі Конституції в Маріїнському парку в центрі Києва вже зібрані.

«За рішенням руху «Звільнення» частина табору, яку раніше займав «Рух нових сил» (партія екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі), звільняється від наметів», – сказав народний депутат із фракції «Самопоміч», один з координаторів акції протесту Семен Семенченко.

За його словами, табір зменшується в розмірах і це пов'язано з тим, що напередодні Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект про Вищий антикорупційний суд.

«Ми прибираємо намети фактично до Грушевського і чекаємо від парламенту подальшого виконання вимог», – зазначив С. Семенченко.

Наразі велика частина наметів усе ще залишається в Маріїнському парку, як і раніше, стоять намети і на вулиці Грушевського, протестувальники також займають частину площі Конституції біля будівлі парламенту.

Як повідомлялося, 17 жовтня 2017 року за стінами Верховної Ради в Києві зібрався мітинг, у якому взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, з вимогою скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду і введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками. Учасники мітингу заявили, що акція безстрокова, і встановили намети.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ