Про це пише Science Alert.

«Якщо не прати постіль занадто довго, мікроскопічне життя в зморшках і складках білизни може навіть викликати у нас біль», – сказав Тіерно виданню. Щоб не страждати від неприємних наслідків мікробіолог радить змінювати постільну не рідше одного разу на тиждень.

Люди природньо виробляють приблизно 26 галонів поту в ліжку щороку. Коли на вулиці спекотно і волого, постіль стає «ідеальним середовищем для грибкової культури».

У недавньому дослідженні, яке оцінювало рівень забруднення грибами в постільній білизні, дослідники виявили, що як пір'яні так і синтетичні подушки, яким від 1,5 до 20 років можуть містити від чотирьох до 17 різних видів грибів.

На додаток до грибів і бактерій, які надходять з вашого поту, є ще мокротиння, часточки шкіри, а також вагінальні і анальні виділення. Сюди ж відноситься шерсь тварин, лупа, пилок, грунт, кліщі та крихітні уламки фекалій.

Тірні говорить, що весь цей мотлох стає «значним» всього за тиждень. А брудна постіль може викликати нежить і чхання, оскільки мікроби настільки близькі до ваших рота і носа, що ви змушені їх вдихати». Навіть якщо у вас немає алергії як такої, у вас може бути алергічна реакція», – сказав Тірні.

«Якщо ви б бачили, що є на вашій постілі – але, звичайно, ви цього не бачите – ви спитали б себе: «Я хочу спати в цьому?», – каже мікробіолог.

ІА "Вголос": НОВИНИ