Про це повідомляє власкор «Вголосу».

Як писав «Вголос», депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов вимагав офіційного розслідування дій мера Миколи Ромаюка за часів президентства Віктора Януковича. Напередодні приїзду колишнього президента-втікача партії «Свобода» та «Батьківщина» подали заяву про мітинг під стінами Волинської ОДА. Того ж дня луцький міський голова наказав своїм підлеглим звернутися до суду з проханням заборонити проведення мирного зібрання та не відкликав його навіть тоді, коли Віктор Янукович скасував свій візит. Андрій Осіпов надіслав відповідне повідомлення про скоєння злочину в прокуратуру міста, однак там не внесли заяву до ЄРДР, бо вважали правомірними дії мера. Тож депутат звернувся до суду.

Відтак за заявою депутата Луцької міської ради Андрія Осіпова матеріали кримінального провадження внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 340 Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування з’ясували, що луцький міський голова Микола Романюк діяв законно.

«Згідно зі ст. 340 Кримінального кодексу України, кримінальна відповідальність наступає за незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, якщо це діяння вчинила службова особа або із застосуванням фізичного насильства. Оскільки, згідно з постановою Волинського окружного адміністративного суду від 17 травня 2012 року, позов було задоволено в повному обсязі та заборонено проведення пікетування Волинській обласній організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода», Волинській обласній організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» 17.05.2012 року з 12:00 до 16:00 на Київському майдані в місті Луцьку, це судове рішення набуло законної чинності. Було долучено й постанову Волинського оружного адміністративного суду від 16 травня про задоволення позову виконавчого комітету Луцької міської ради про обмеження права на мирне зібрання шляхом заборони міській організації Партії регіонів проведення пікетування. У такий спосіб дії міського голови Миколи Ярославовича Романюка є законними та визнані такими. Крім того, і рішенням Львівського апеляційного адміністративного суду від 12.07.2012 року. На основі викладеного висновки такі, що в діях Миколи Романюка немає складу злочину, передбаченого ст. 340 Кримінального кодексу України, а саме: відсутня об'єктивна та суб'єктивна сторони злочину», – йдеться в рішенні.

Тож слідчий Луцького міського відділу УМВС постановив закрити кримінальне провадження проти мера Луцька.

ІА "Вголос": НОВИНИ