Про це повідомила прес-служба МВС.

Основні завдання правоохоронців, які несуть там службу цілодобово – недопущення скоєння терористичних актів, сепаратистських проявів, виявлення незаконного обігу зброї, вибухівки, боєприпасів, протидія будь-яким можливим загрозам інтересам країни.

Один з семи новостворених постів Київщини розташований на автотрасі Київ-Одеса, біля  міста Біла Церква. Несення служби здійснюється вахтовим методом. Щоденний озброєний добовий наряд у складі співробітників Державтоінспекції, працівників міліції по боротьбі з економічною та організованою злочинністю, з незаконним обігом наркотиків, бійці полку міліції громадської безпеки особливого призначення, кінологічна служба забезпечують правопорядок та безпеку громадян.

Перевірка документів водіїв, підозрілих осіб, документів, що супроводжують вантаж, обстеження салону та багажника з метою виявлення заборонених предметів, а у разі виникнення необхідності і затримання правопорушника на місці – основні заходи, які вживаються правоохоронцями для недопущення розповсюдження нелегальної зброї.

За словами заступника очільника міліції столичного регіону Сергія Бондаренка, такі блокпости оснащені сучасними автоматизованими базами даних, що дозволить максимально ефективно та швидко виявляти та затримувати правопорушників на дорогах області. Правоохоронці, на плечах яких лежить велика відповідальність по забезпеченню правопорядку, спокою та миру, як на території столичного регіону, так і держави в цілому, налаштовані по-бойовому. Службу на блокпостах несуть суто міліцейські загони, але працівники міліції завжди готові до співпраці та взаємодії з громадськими формуваннями.

ІА "Вголос": НОВИНИ