«На стадіоні є 200 відеокамер. Міліція взяла всі відеозаписи для обстеження, для вивчення», - сказав він.

При цьому, мер впевнений, що стадіон дискваліфікували через немісцевих провокаторів.

«Якщо хтось спробував зробити провокацію, то треба дослідити – хто це. Якщо є невідомі особи, будь ласка, киньте інформацію в «Фейсбук» й дослідіть, що це є за люди. Тому що представники наших фан-середовищ їх не ідентифікують, це не львів’яни», - заявив він.

Він наголосив, що 58 стаття кодексу ФІФА говорить про те, якщо провокація буде доведена, то рішення скасують.

Мер додав, що Федерація запевнила, що має весь ресурс, щоб подати апеляцію.

«На сьогодні Федерація запевнила, що має весь ресурс, щоби вчасно та якісно подати апеляцію. Я вірю, що це буде зроблено. Ця ситуація має об’єднати всіх в Україні – політиків, футбольних функціонерів, тому що завдають образу іміджу та честі України».

Нагадаємо, ФІФА покарала збірну України за поведінку вболівальників під час матчу відбору чемпіонату світу проти Сан-Марино у Львові.

Наступний відбірний матч з Польщею збірна України проведе без глядачів. Крім того, ФФУ оштрафована на 45 тисяч франків, а стадіон у Львові дискваліфікований на відбіркові матчі за участю національної збірної до ЧС-2018 року.

Офіційною причиною такого покарання стало використання вболівальниками на «Арені Львів» піротехніки, а також банерів, які ФІФА визнала «неонацистськими».

ІА "Вголос": НОВИНИ