Про це свідчить інформація, що знаходилася на серверах, вилучених під час обшуку на вул. Турівській, 19-Б в Києві, повідомив на прес-конференції повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олександр Гнатів.

При цьому, міліція стверджує, що не обшуковувала офіс «Батьківщини», але надає інформацію з посиланням саме на цю політичну партію.

«9 грудня 2013 року у рамках розслідування кримінального провадження був проведений обшук в офісному приміщенні ТОВ «Структура IT» за адресою  м. Київ, вул.Турівська 19-Б. Під час обшуків було вилучено сервери та документи. Ці слідчі дії викликали широкий резонанс та звинувачення на адресу міліції з боку політичної сили «Батьківщина», офіс якої знаходиться поруч», - сказано в повідомленні.

Олександр Гнатів зазначив, що інтерес політиків до цієї справи став зрозумілим у ході проведення комп’ютерно-технічної експертизи, перші результати якої слідство отримує зараз.

Інформація, яка міститься у вилучених серверах, стосується діяльності ВО «Батьківщина» та свідчить про те, що масові протестні акції, які розпочалися у Києві 21 листопада 2013 року, не були стихійними, а планувалися заздалегідь.

«Хочу зазначити, що серед матеріалів, які наявні у слідства, є дані про те, що при плануванні цих акцій передбачався так званий «силовий» варіант їх розвитку. Тобто такий варіант, за якого буде застосована сила домітингувальників, що викличе широкий резонанс і підірве авторитет діючої влади та Президента», – підкреслив заступник начальника ГСУ МВС.

Зараз отримані матеріали направлені на експертне дослідження, щодо наявності дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади. Тобто дій, передбачених статтею 109 Кримінального кодексу  України.

Комп’ютерно-технічна експертиза та аналіз інформації, що міститься на серверах, продовжується і зараз, оскільки обсяг цієї інформації дуже великий та виміряється десятками терабайтів.

ІА "Вголос": НОВИНИ