Мільярдери не завжди вибирають для повсякденної їзди автомобілі дорогих брендів. Навіть у деяких відомих на весь світ представників списків Forbes не вдасться знайти Lamborghini чи Rolls-Royce.

Марк Цукерберг - Honda Fit

Глава і засновник Facebook Марк Цукерберг за версією Forbes - на  8-му місці у списку найзаможніших людей планети. Проте Цекерберг вибирає переважно недорогі авто. За всі ці роки його бачили за кермом Acura TSX і Volkswagen Golf GTI, але найчастіше - за кермом скромної Honda Fit.

Ілон Маск - Tesla Model S

У списку найбагатших людей планети Ілон Маск займає 40-у позицію. Його стан оцінюється експертами в 22.3 млрд доларів США. У своєму Twitter Ілон Маск неодноразово зізнавався, що їздить на автомобілях своєї власної компанії, причому ніякої знижки на машини бізнесмен не отримує. Куди цікавіше те, що Маск вибрав не найдорожчі моделі і комплектації. У його власності Tesla Model 3 і Tesla Model X.

Білл Гейтс - Porsche 959

Засновник компанії Microsoft Білл Гейтс в цілому проявляє себе, як людина досить скромна. Проте Білл любить хороші авто. Виданню Bloomberg бізнесмен розповідав про те, що ще в 1979 році купив для себе суперкар Porsche 911. Проте машина була далеко не новою. У 2012 році Гейтс продав цю машину на аукціоні за 80 тисяч доларів США. Відразу після цього в гаражі мільярдера влаштувався новий Porsche 959.

Майкл Делл - Hummer H2

Хто б міг подумати, що батько-засновник комп'ютерної компанії Dell - Майкл Делл, маючи в своїй кишені активи в розмірі 34.3 млрд доларів, віддасть перевагу в якості особистого автомобіля Hummer H2. У його гаражі також є Porsche Boxster і Porsche Carrera GT.

Ларрі Еллісон - Audi R8

Ларрі Еллісон відомий як засновник ПЗ Oracle. Сьогодні він входить в список найбагатших людей планети (62.5 млрд доларів США). Бізнесмен колекціонує авто. В його гаражі є болід «Формули-1» McLaren, Lexus LS 600h L, Acura NSX. Втім, в звичайні дні Еллісон ганяє на Acura NSX.

Джек Ма - Roewe RX5 SUV

Виконавчий голова ради дікреторов Alibaba Group в якості повсякденного транспортного засобу обрав китайський автомобіль Roewe RX5 SUV. Коштує такий автомобіль близько 15 тисяч доларів. Вельми скромно для людини, що має 37.3 млрд доларів.

Тревіс Каланік - BMW M3 Evolution Convertible

Тревіс Каланік на сьогоднішній день є вже колишнім генеральним директором Uber. При цьому, ще в 2016 році він водив BMW M3 Convertible випуску 1999 року. Його статки оцінююють у 5.8 млрд доларів.

Ларрі Пейдж і Сергій Брін - Toyota Prius

Співзасновники Google навіть автомобілі для себе вибрали однакові. Володіючи 50 і 49.8 млрд доларів, бізнесмени їздять на Toyota Prius.

Джефф Безос - Honda Accord

За версією Forbes, Джефф Безос є найбагатшою людиною на планеті. Його статки становлять 131 млрд доларів США. Яка машина у Безоса на сьогоднішній день точно не відомо нікому. Однак, ще в 2013 році він пересувався переважно на Honda Accord.

Нагадаємо, що Ілон Маск та співачка Grimes пояснили, що означає ім’я їх новонародженого сина.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ