Про це йдеться у розслідуванні журналістів програми «Наші гроші».

Журналісти кажуть, що Олексій Шамбур сплачує за оренду квартири для родини народного депутата Антона Геращенка до 3 тисяч доларів на місяць.

У розслідуванні зазначають, що до квартири на 190 квадратних метрів в одному з найвідоміших будинків у центрі Києва родина Антона Геращенка в'їхала на другий рік його депутатства – у 2016 році. У той же рік тесть нардепа, Олексій Шамбур, зареєстрував фоп з «наукової діяльності» і почав фінансувати проживання зятя.

«Це наше спільне з тестем рішення, нас це влаштовує», –  прокоментував ситуацію журналістам Антон Геращенко.

Також ЗМІ з'ясували, що Шамбур постійно проживає в Полтаві. За даними програми, чоловік приблизно 10-років не отримував доходу, а з 2016 року встиг заробити тільки 270 тисяч гривень. Водночас його витрати на оренду квартири, в якій він не живе, перевищують півтора мільйона гривень. Окрім того, ще близько мільйона Шамбур у тому ж 2016 році виклав за позашляховик Santa Fe, яким користується Геращенко.

Сам народний депутат в коментарі ЗМІ заявив, що тесть оплачує квартиру з накопичень, однак яким чином зароблених, сказати не зміг.

На поверсі, на якому мешкає нардеп під час здачі будинку, була одна квартира, пізніше «розбита» на дві – 190 кв.м. і 70 кв.м. Тепер доступ на поверх повністю перекритий: вихід на сходи зачинений, а обидва ліфти не піднімаються на цей поверх без використання спецключа, що є не надто типовим для орендованого житла.

Власником обох квартир записаний 62-річний Олександр Даниленко. Він, маючи житло на Печерську, живе на околиці найвіддаленішого житлового масиву Києва – Троєщині. Цікаво, що Даниленко лише «з другої спроби» згадав, що Геращенко винаймає в нього житло.

Під час підготовки матеріалу, власником сусідньої з Геращенком квартири замість Даниленка став адвокат Сергій Нижний, який у 2016-му році працював з помічницею нардепа. Однак юрист зв'язок спростовує: «Всі знають нардепа Антона Геращенка, багато моїх колег могли представляти його інтереси. Сам же я цього ніколи не робив».

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ