Міністерство юстиції України разом із європейськими партнерами створили проекти законів, які передбачають індивідуалізацію системи покарань та збільшення різновидів покарань, альтернативних тюремному ув'язненню.

Про це інформує прес-служба Мін'юсту.

Зокрема були розроблені законопроекти «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розвитку системи пробації, збільшення альтернатив позбавленню волі та створення умов для зниження рецидивної злочинності» та «Про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України щодо розвитку системи пробації, збільшення альтернатив позбавленню волі та створення умов для зниження рецидивної злочинності». Головна їхня мета - зменшення кількості осіб у в'язницях і перевиховання та ресоціалізація злочинців без ізолювання від соціуму.

Розробники проектів пропонують новий вид покарання – пробаційний нагляд, який може виконувати роль як основного, так і додаткового покарання за неважкі злочини. Вони сподіваються, що він дасть змогу ефективніше впливати на правопорушників і зменшити витрати на пенітенціарну систему.

Читайте більше новин у нас на сайті:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ