Вони стосуються часу, коли нинішній державний секретар Рекс Тіллерсон був головним виконавчим директором нафтового й газового конгломерату, інформує Голос Америки.

Бюро з контролю іноземних активів міністерства наклало штраф після того, як ExxonMobil добровільно не виявив порушення, яке «становить виняткову справу», – сказано в заяві.

Міністерство заявило, що високопоставлені службовці філіалів компанії підписали юридичні офіційні документи з президентом компанії «Роснєфть» Ігорем Сєчиним, який є у списку «заблокованих осіб».

Документи, які, згідно з заявою Міністерства фінансів, ExxonMobil не виявив добровільно, стосувалися проектів видобування нафти і газу в Росії.

Як далі сказано, ведучи справи із Сєчиним, про якого знали, що він у чорному списку, американський нафто-газовий конгломерат знехтував санкціями. Таким чином Exxon Mobil завдав «значної шкоди» програмі санкцій.

Порушення санкцій сталося приблизно між 14 травня і 23 травня 2014 року, коли Тіллерсон був головним виконавчим директором конгломерату.

Коли Тіллерсон займав головну посаду в ExxonMobil, він встановив тісні відносини з російськими офіційними особами, включно з президентом Володимиром Путіним. У той час він назагал виступав проти санкцій, вважаючи їх неефективними.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ