Міністерство фінансів України 17 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Беной» на постачання програмного  забезпечення систем управління базами даних SAP вартістю 14,73 млн грн.

Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на систему «Прозорро».

Замовлено 16 ліцензій на СУБД SAP SQL Anywhere, Advanced edition (core) з річною підтримкою по 42 тис грн. за штуку та десять ліцензій SAP SQL Adaptive server platform по 1,41 млн грн. за штуку також з річною підтримкою.

В тендері брали участь тільки дві компанії ТОВ «Беной» і ТОВ «Агелес», вони є одними з небагатьох авторизованих партнерів SAP, яким українське представництво німецького виробника надало всі необхідні документи для продажу ліцензійного софту та послуг з його обслуговування в Україні (в нашій країні найменша кількість авторизованих партнерів SAP по Європі і у абсолютному вимірі, і у перерахунку на кількість населення).

В ході торгів ці дві фірми знизили свої пропозиції лише на 2% від очікуваної вартості закупівлі. Ця знижка набагато менша від результату іншої великої закупівлі Міністерства фінансів програмного забезпечення іншого виробника «Oracle». Тоді української дилери на аукціоні збили ціну з очікуваних 10 млн грн. на 30%. При цьому по кількості авторизованих дилерів «Oracle» Україна має набагато вищі позиції.

Міністерство фінансів мало підстави не допускати фірму «Беной» до участі в торгах. Оскільки фірма в складі пропозиції подала довідку про раніше укладені договори як конфіденційний документ.

ІА "Вголос": НОВИНИ